Home sweet home

Nu var det nästan 2 månader sedan jag skrev senast. Men först vill jag bara säga stort tack till er alla som följt mig under min resa som reseledare och alla som stöttade mig under hela tiden. Ni är guld värda. Hade aldrig klarat ett helt år på egenhand utan er. och stort tack till alla mina sjukt fina nya vänner också. Men nu är jag hemma igen, för nu & jag tänkte uppdatera med lite tankar. Läs gärna och ta del av det. 
 
Hemma i ljuva Sverige. Man ska aldrig underskatta Sverige. När man bor eller har bott utomlands anpassar man sig självklart till deras livsstil, man äter mat som man kanske aldrig trodde man skulle prova, du möter människor som blir en stor del av ditt liv. Men framför allt, du lär dig mer om dig själv än vad du någonsin kunnat tro. Jag känner verkligen det nu, när jag kommit tillbaka igen, tillbaka till vardagen, rutiner sätts in & du börjar leva på som vanligt, precis som du gjorde innan du åkte iväg. MEN en sak är inte den samma & de är en själv. Ingen kanske märker direkt att shit hon har förändrats, för de handlar inte om att man blivit längre, smalare, brunare, tjockare eller något med hur du ser ut. Förändringen handlar om hur jag nu ser på saker, hur jag nu kan prioritera borta olika saker som jag tidigare aldrig vågat göra. Att växa som person & bli en självsäkrare person är något som är det finaste som kan hända med sig själv. Tidigare har jag varit kanske lite mer beroende av andra. Att hela tiden söka efter bekräftelse eller uppmärksamhet eller bara göra saker som man egentligen inte vill, bara för att "passa in". Nu ser jag inte längre de behovet. Gör de inte mig lycklig eller känner jag inte att jag får ut någonting av de så finns de ingen anledning att jag ska göra de, även om ALLA andra gör det. Det gäller att prioritera, att våga.
 
Ibland känner man inte av att man innerst inne inte är lycklig, för allt verkar så bra. Men den dagen man tar steget ut ur sin trygghetszon bara genom att man byter stad för studier, nytt jobb, det behöver inte vara så långt som utlandet ( även om jag tror det är den största utmaningen) bara man låter andra saker hända, träffa nytt folk som kanske kan hjälpa dig på ett sätt som ingen annan har kunnat göra. Jag tycker att man ska ut & resa, jobba eller på något sätt vidga sina vyer. Då kommer man också få större inblick hur andra lever, du inser hur bra Sverige är, du inser hur bra vänner du har som stöttar dig samtidigt som du kan lära dig att man får misslyckas, allt går inte alltid på rätt sätt. Även om man läser alla kändis inlägg att dem hela tiden får nya roliga uppdrag. Dem kommer också få uppleva stora misstag och tänk hur mycket dem har fått gå igenom för att komma dit dom är. Dem hade aldrig gjort de om dem inte hade trott på sig själv, vågat & även misslyckats.. Många gånger.
 
Ännu en gång, tack för ett grymt bra år. Men jag är glad över att vara hemma. 
 
" Better to see something once, than to hear about it a thousand times"